(Hoofd)trainer

01-03-2022

Trainer/coach JO17-1

VV Sneek Wit Zwart is een voetbalvereniging die volop in ontwikkeling is. Er is aandacht voor sportiviteit en respect, ambitie en persoonlijke ontwikkeling, zowel op het speelveld als daarbuiten. Er is veel aandacht voor het ontwikkelen van voetbalbeleid. Met een ledenaantal van ca. 700 is de vereniging een van de grootste van Sûdwest Fryslân.

Bij de vereniging wordt gewerkt vanuit een gemeenschappelijke visie op voetballen en leren voetballen. We verwachten dat je meedenkt over én meedoet aan het implementeren van de uitgangspunten van het jeugdvoetbal beleidsplan (JVBP) van de vereniging. Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het opleiden van onze spelers op basis van de neergelegde uitgangspunten. De intentie is om op termijn op divisie niveau uit te gaan komen.

Op dit moment is er een vacature voor de positie van trainer/coach voor Sneek Wit Zwart JO17-1, uitkomend op hoofdklasseniveau. Dit team valt binnen de huidige beleidsperiode in de groep spelers die in de nabije toekomst gaan doorgroeien naar de senioren.

Het gekozen beleid is zoveel mogelijk instromen van jeugd in de senioren. Daarbij is het de bedoeling dat zoveel mogelijk spelers instromen in de verenigingsteams in de senioren. Dat betekent dat er selectie plaatsvindt voor indelen van die teams. De ambitie vanuit het JVBP is zoveel mogelijk eigen spelers die stap te laten maken. Je draagt daarom bij aan het leren voetballen op basis van zo goed mogelijk leren presteren.

Kerntaken:

• Je draagt bij aan realiseren van de missie en visie die in het JVBP zijn neergelegd.
  • Leiding geven volgens het principe “positief coachen”. Je creëert een teamcultuur waarbinnen de kernwaarden vanuit het JVBP worden gerealiseerd in de praktijk.
  • Wekelijks coachen tijdens wedstrijden en coachen tijdens trainingen van dit team
  • Wekelijks scouten en selecteren van spelers uit deze selectie om tot een optimale startformatie te komen
  • 10x maandelijks constructief deelnemen aan het coachoverleg van de 0.17 en 0.19 coaches. Je werkt samen met de HJO en deze coaches

Werkprocessen:

• Je geeft leiding aan de staf en aan de spelersgroep van dit team
  • Je bent twee avonden beschikbaar waarop je trainingen verzorgt passend bij het JVBP. Op zaterdag coach je tijdens de wedstrijd
  • Je woont maandelijks coachesoverleg bij. Daarbij lever je een constructieve bijdrage door de inbreng die je hebt
  • Je bent betrokken bij teamindelingen en scouting van spelers;
  • Je werkt samen met de staf van het team en de algemeen coördinator van de leeftijdscategorie
  • Je voert regelmatig gesprekken met de stafleden en de spelers

Profiel:

• Minimaal UEFA-C (jeugd) diploma met geldige licentie;
  • Ervaring in het coachen op niveau hoofdklasse
  • Sociaal en communicatief sterk
  • Ambitieus en enthousiast
  • Coöperatief en behulpzaam
  • Ontwikkelingsbereid

De vereniging biedt:
  • Een helder kader waarin je je eigen ideeën als trainer kan invullen passend bij onze opleidingsvisie;
  • Een enthousiast team van HJO, coaches en begeleiders;
  • Periodiek overleg met het Hoofd Jeugdopleiding en coaches waarin centrale thema’s worden besproken;
  • De mogelijkheid om je te ontwikkelen als coach
  • Kledingpakket van de club
  • Een passende vergoeding

Als toonaangevende voetbalvereniging in Súdwest Fryslân beschikt VV Sneek Wit Zwart over een duurzame sportaccommodatie. Met twee kunstgrasvelden, twee grasvelden, voldoende kleedkamers en een gezellige kantine kunnen we het gehele jaar voetballen. Onze coaches maken gebruik van de beste en voldoende trainingsmaterialen. Het sportcomplex ligt centraal in Zuid-Sneek en is dan ook goed bereikbaar met fiets, auto en openbaarvervoer.

Sollicitaties kunnen verstuurd worden naar Ernst Veldman, bestuurslid voetbalzaken en lid van de VTC voetbalzaken@sneekwitzwart.nl. Deadline van reageren is maandag 21 maart 2022. Heb je vragen over de functie dan kun je contact opnemen met Ernst Veldman via 06-21237545.

Reageren op de vacature

Kies bestandWijzigVerwijder