Voorbereiding Sneek Wit Zwart 1 & 2 gestart!

20 augustus 2021 11:30


Afgelopen weekend hebben Sneek Wit Zwart 1 & 2 de eerste volledige trainingsweek afgesloten met een geslaagd trainingskamp in Ermelo.

Vrijdagmiddag zijn beide selecties vertrokken richting de Veluwe waar ze welkom geheten werden door de beheerder van Kamphuis Fijn-oord; een kampeerboerderij geschikt voor groepen tot 70 personen. Later die avond is er op het mooie complex van 3e divisionist DVS’33 getraind en de avond is afgesloten met een teambespreking en een gezellige pubquiz.

De volgende dag stond voor beide teams een oefenwedstrijd tegen EZC’84 uit Epe op het programma; het nieuwe team van trainer Erhan Ergöz mocht als eerste de kunstgrasweide in. De tegenstander bestond uit een mix van 2e elftal- en JO-19 spelers en gaf fysiek flink tegenstand, technisch en voetballend waren de Sneekers echter iets vaardiger. Na een 1-1 ruststand door een treffer van Dennis Abma werd na rust de winst binnengesleept door een doelpunt van Bram Abma. De selectie was vrij smal door afwezigen en blessures, conditioneel kwam het er dan ook flink op aan wat uiteindelijk ook de bedoeling is.

Carlo Rietdijk mocht met Sneek Wit Zwart 1 aantreden tegen het vlaggenschip van EZC’84, dit team speelt op 4e klasse niveau maar draait de laatste jaren bovenin mee en de doelstelling is uitgesproken om mee te doen om de promotieplaatsen. Sneek Wit Zwart startte voortvarend maar werd opgeschrikt door het uitvallen van Harvey de Boer, vorig jaar scheurde hij zijn achillespees en nu werd gevreesd dat het weer mis zou zijn, “gelukkig” lijkt het mee te vallen en is er waarschijnlijk een enkelband verrekt. De rust werd bereikt met een 0-3 tussenstand voor de Sneekers, kansen op meer maar het vizier nog niet helemaal op scherp.

In de 2e helft liep Sneek Wit Zwart uit naar een 0-8 eindstand, helaas ook een smetje op deze helft door het uitvallen van Jan Dommerholt met een lichte enkelblessure. De doelpuntenmakers aan Sneeker zijde waren; Robin Semplonius (3x), Jorn Wester (2x), Stefan Westhof (2x) & Leon De Vries. Verdedigend was er geen vuiltje aan de lucht behoudens een vrije trap op de paal, voetballend en aanvallend was het bij vlagen genieten, het is nu zaak om conditioneel te groeien en dezelfde kwaliteit op de mat te leggen tegen gelijkwaardige en betere tegenstanders.

Het trainingskamp werd afgesloten met een toernooi Voetgolf bij Pitch & Putt Strand Horst, kort samengevat is er goed gewerkt aan de conditie en teambuilding.

Zaterdag (21-08-2021) kunnen beide teams thuis om 14:30 weer aan de bak als er geoefend zal worden tegen zowel het 1e als het 2elftal van Leeuwarder Zwaluwen, de voormalige club van onze hoofdtrainer. Dit zal een goede graadmeter zijn om in te schatten hoe de selecties er kwalitatief voor staan.
Delen

Lees meer over:
VV Sneek Wit Zwart 1 VV Sneek Wit Zwart 2

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!