Bijeenkomst voor coaches JO10, JO11, JO12 en MO13

13 maart 2021 19:15


Er wordt bij Sneek Wit Zwart hard gewerkt aan het opzetten van jeugdbeleid en jeugdvoetbalbeleid. Om daar richting aan te geven is het van belang dat het voetbalkader op dezelfde manier naar voetballen gaat kijken en dat we met elkaar op een eensluidende manier invulling geven aan de voetbalactiviteiten.

Het is alweer ruim een jaar geleden dat we de eerste bijeenkomsten voor coaches hebben georganiseerd voor de pupillenafdeling. Dat deden we met de coaches van de JO8 en JO9 en later ook met de coaches van de JO10 erbij. Dit seizoen zijn we daarmee doorgegaan bij de JO8 en de JO9. Daar is nu een bijeenkomst voor de coaches van de JO10, JO11, JO12 en MO13 bijgekomen. Deze was op 3 maart en werd druk bezocht door bijna alle coaches uit de genoemde leeftijdsgroepen. Helaas moest dit nog via TEAMS en ontbrak dus het praktijkgedeelte maar toch was het nuttig om elkaar op die manier te treffen.

Een mooi vervolg op de bijeenkomsten bij de JO8 en JO9. Naast Marten Feenstra van de JO10 en JO11 (en JO12) waren ook Fleur Knevelman en Stefan Mekking van de JO8 en JO9 aanwezig zodat ook met betrekking tot de aansturing van de coaches gewerkt wordt aan eenduidigheid.

We hebben uitleg gegeven over hoe we naar voetballen kijken en hoe we met leren voetballen om willen gaan. Daarnaast is er gesproken over hoe te kijken naar wat dat betekent voor de verschillende leeftijdsgroepen en wat ze kunnen leren. Hoe je daar als coach op kunt inspelen was een belangrijk onderdeel van deze bijeenkomst. Ook kijken we naar welke oefenstofkeuze daar het beste bij past zodat we een jeugdvoetballeerproces in gang kunnen zetten en ook in gang kunnen houden.

Op die manier willen we een jeugdvoetballeerproces in gang zetten dat ertoe leidt dat kinderen stapsgewijs steeds meer over het spel leren en uiteindelijk goed voorbereid de stap naar de JO13 kunnen maken. Daar wordt 11 tegen 11 gespeeld. De eerste stappen naar spelen op een groot veld met grotere aantallen spelers en andere spelregels dan in de jongere leeftijdsgroepen.

Op 31 maart gaan we verder met de volgende bijeenkomst. Daarin willen we stappen maken in hoe we invulling geven aan de programma’s voor de verschillende leeftijdsgroepen en het sportklimaat dat wenselijk en passend is bij een goede jeugdopleiding.

technisch_kader_pupillen.jpg

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!