SVO Sneek MO17-1 start competitie met winst

22 september 2018 13:00

Arnoud

Na een goede start in het bekertoernooi, 3x winst, begon vandaag de competitie thuis tegen Sint Annaparochie.

Na 7 minuten maakt Michelle een mooie actie over rechts waarna het schot van Laura gered wordt door de keepster. In de 8e minuut is het echter raak. Na mooi samenspel tussen Norah, Laura en Rosan, rond Rosan mooi af; 1-0. In de 14e minuut heeft Rosan weer een kans om te schieten. De keepster pakt de bal nipt. SVO Sneek is in deze fase sterker, maar moet scherp blijven.

Na 19 minuten is er een kans voor St Anna na een goede rush op links. Voorzet wordt met schot op lat afgerond. De thuisploeg komt goed weg. Er volgt een periode van heen en weer voetbal,  waarna Rosan in de 26e minuut weer kan aanleggen voor een schot. De bal gaat net over. De ruststand blijft 1-0.

SVO Sneek komt goed uit de kleedkamers. Een schot van Michelle gaat maar net naast, maar meteen daarna gebeurd hetzelfde aan de andere kant. Het blijft spannend. In de 51e minuut volgt een mooie aanval over links. Laura's indraaiende schot wordt goed gepakt door de keepster van de tegenstanders. 53e minuut; een vrije trap na overtreding op Sarah wordt door Laura over gekrult.

Na goed doorzetten Michelle, kan Sarah in de 57e minuut alleen op de keeper af, maar keeper redt de inzet. Daarna volgt een schot Michelle vanaf 20 meter. Deze ketst af via de paal. Het zit SVO even niet mee.

St Anna heeft daarna een goede kans voor de goal van SVO maar keepster Corrie weet de bal net goed weg te krijgen.64e minuut gebeurd er dan toch waar het thuispubliek bang voor was, een doelpunt voor St Anna. Kopbal over de keeper. Voorzet wordt te makkelijk verdedigd.

SVO probeert aan te zetten. Voorzet van Laura in de 66e minuut. Hierdoor ontstaat een vrije schietkans voor Sarah maar deze gaat nipt over. Bijna direct weer de voorsprong.

70e minuut echter een goede kans voor St Anna, deze gaat net naast. Nu zet St Anna aan lijkt het. Er volgt een schot vanaf 20 meter, maar ook deze gaat mis. Net over de goal van Corry.

Dan in de 75e minuut is er een blessure voor een speelster van St Anna. Zij komt na een duel vervelend terecht en moet van het veld gedragen worden. Het spel ligt vijf minuten stil.

De laatste minuten van de officieele speeltijd blijft het spannend. In begin blessure tijd schiet St Anna nog een bal rakelings over. Maar dan in de 84e minuut maakt Michelle alsnog de 2-1. De keepster kan het harde schot niet keren, na goed doorzetten van Sarah die de bal bij Michelle bezorgt.

SVO Sneek MO17-1 komt goed weg en pakt de eerste 3 punten in een enerverende wedstrijd bij de start van de competitie.