Michel Rietman verkozen tot voorzitter Sneek Wit Zwart

7 november 2020 8:45


Sneek Wit Zwart heeft een nieuwe voorzitter. De Algemene Ledenvergadering verkoos vrijdagavond Michel Rietman als opvolger van Frank Slob.

In de vergadering werd Slob bedankt voor de periode waarin hij de voorzittershamer van de vereniging hanteerde. In totaal was hij negen jaar preses. Hij blijft bij de vereniging betrokken. Na zijn aanstelling richtte Rietman zich digitaal tot de leden. Een weergave daarvan is hieronder te lezen.

Acceptatiespeech voorzitter Michel Rietman

‘Jongens, stel dat ik voorzitter wordt van Sneek Wit Zwart?’ toen ik deze vraag thuis stelde aan een paar jongens, begonnen ze mij aan te kijken of ze het in Leeuwarden hoorden donderen. ‘Je bent gek!’, ‘Je hebt geen eens verstand van voetbal!’ En ach, ik begrijp de reacties thuis ook wel. Vroeger hing ik in de ringen en stond ik op de atletiekbaan. Maar toen ik binnen de vereniging eens ging peilen hoe er tegenaan zou worden gekeken wanneer ik mij kandidaat zou stellen, kreeg ik andere reacties. ‘Moet je doen, als wedstrijdsecretaris ben je de vereniging gaan ontdekken en leren kennen. De leden weten jou te vinden!’. En zo is het ook. Als buitenstaander ben ik bij de vereniging welkom geheten toen mijn zoons gingen voetballen. En wat ben ik de afgelopen tien jaar van deze vereniging gaan houden. Het voelde voor mij dan ook als een goede keuze om mij als voorzitter te kandideren.

En daarom, leden van Sneek Wit Zwart, bedankt voor de positieve reacties en de steun welke ik heb mogen ontvangen. En ik waardeer het uitspreken van het vertrouwen door het bestuur in mij als voorzitter. Het is een team van bestuurders die vanuit hun hart zich inzetten voor de vereniging. Ook in de afgelopen moeilijke tijd stonden ze klaar voor de vereniging om soms ingewikkelde keuzes te maken. Ik ben enthousiast en kijk met veel vertrouwen uit naar onze samenwerking.

En natuurlijk richt ik mij ook op onze oud-voorzitter, Frank Slob. In onze persoonlijke gesprekken heb je mij vertelt over de mooie momenten als voorzitter. De dynamiek binnen de vereniging. De waardevolle initiatieven welke genomen worden door onze leden. Maar ook heb je me vertelt over de emotionele momenten. Binnen een voetbalvereniging wordt er ook wel eens op de man gespeeld in plaats van op de bal. En dat viel je wel eens zwaar. En ondanks die momenten heb je onze vereniging nooit alleen laten staan. En dat waardeer ik aan jou. Je bleef opgesteld en hield je positie vast. Vorig jaar liet je weten dat je gewisseld wilde worden. De vereniging is je dankbaar voor je inzet en betrokkenheid. Ik wens je veel gezondheid toe en hoop je nog vaak op onze sportaccommodatie in Tinga te mogen verwelkomen.

In mijn rol als voorzitter zal ik mij inzetten voor alle leden binnen de vereniging. Onze missie is duidelijk ‘een vereniging waar iedereen op haar of zijn eigen ambitieniveau kan voetballen’. Een vereniging waar we de oude gewoonten koesteren en waarderen. In ons clubhuis heeft de historie daarom ook een centrale plek gekregen.

We zijn ook een vereniging waar we openstaan voor nieuwe verschillen en culturen. Hier moeten we met zijn allen wel eens aan wennen en soms verlangt dat een aanpassing van ons allemaal. De vereniging kenmerkt zich door saamhorigheid en de schouders eronder.  Vooral het afgelopen seizoen kwam dat sterk naar voren door de samenwerkingen die ontstonden om online bingo avonden te organiseren of een heuse ‘gehaktballen drive thru’. Allemaal initiatieven om met elkaar overwinningen te boeken voor onze vereniging.

Mijn doel is om de verbindingen te blijven leggen en te versterken binnen de vereniging. Culturen met elkaar te verenigen zodat het bijdraagt aan het versterken van een herkenbaar Sneek Wit Zwart. Dit zal ik niet alleen kunnen. Dat gaan we samen doen! We zullen met elkaar in gesprek gaan om vast te stellen ‘wie we zijn en wat we willen  bereiken met elkaar’. De komende periode zullen er initiatieven worden opgezet om leden met elkaar in gesprek te brengen. Met elkaar, jong en oud, in gesprek over onze vereniging. Zo kunnen we samen inhoud gaan geven aan het nieuwe beleidsplan voor de komende jaren. Binnen de vereniging hebben onze leden veel ideeën, kennis en kwaliteiten. Laten we deze verenigen en inzetten om de vereniging verder te ontwikkelen tot de leukste, gezelligste en beste voetbalvereniging van Sneek waar iedereen trots is en zich welkom en thuis voelt.

Samen vormen we Onze vereniging Sneek Wit Zwart!

Vertegenwoordigers van de media kunnen bij vragen contact opnemen met persvoorlichting.

Delen

Lees meer over:
Algemene Ledenvergadering Michel Rietman Voorzitter

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!