Captain Spitse bereikt EK-finale

4 augustus 2017 11:30

Voor het eerst in de geschiedenis gaat het Nederlands vrouwenelftal naar de finale van het Europees Kampioenschap. In Enschede werd donderdagavond afgerekend met Engeland: 3-0.

Miedema opende halverwege de eerste helft de score, na een voorzet van Groenen. Sherida Spitse moet nog voor de rust een bal van de lijn halen en voorkwam daarmee de gelijkmaker. Na de rust zette Engeland verder aan, maar kwam Oranje uit het niets op 2-0 via Van de Donk. In de slotfase redde Spitse nogmaals op de lijn en scoorde Martens de derde Nederlandse goal.

Zondag speelt Oranje om 17.00 uur de finale in Enschede tegen Denemarken. In de groepsfase speelde beide ploegen ook al tegen elkaar, toen won Nederland dankzij een strafschop van Spitse.