MO17-1 prolongeert titel

ST d' Olde Veste'54/Steenwijk MO17-1

0 - 7

vv Sneek Wit Zwart MO17-1

Competitie

1e klasse 3

Datum

4 juni 2022 10:00

Scheidsrechter

J. Veldhuis

Accommodatie

Sportpark Olde Veste
Parallelweg 11
8332JD
STEENWIJK
tel. 0521-524260

Na het huzarenstuk vorige week in Bolsward kon de MO17-1 afgelopen zaterdag in en tegen Steenwijk/Olde Veste MO17-1 opnieuw het kampioenschap in de 1e Klasse binnenhalen. Met een grote selectie (inclusief de geblesseerde Kyra en Merel van de MO15-1) en een enorme schare meegereisde supporters werd er om 10.00 uur afgetrapt op een goed bespeelbaar grasveld.

SWZ startte wat slapjes. Een punt zou volstaan om kampioen te worden en het leek er in eerste instantie op dat de bezoekers hierop gingen spelen. Omdat het zwaar gehavende ST Olde Veste (zij wilden eerst liever niet spelen vanwege het grote aantal afwezigen, maar toen zij hoorden van de belangen van de Snekers toch een team bij elkaar schraapten, waarvoor onze dank) ook niet heel veel aanvallende intenties had was het in het begin geen leuke wedstrijd om naar te kijken. SWZ had wel de overhand, maar de laatste vrouw van Steenwijk leidde haar defensie prima, waardoor kansen schaars waren. De MO17-1 speelde ook in een te laag tempo zodat ook de combinaties niet heel vlot liepen. Dat de 0-1 toch op het scorebord kwam was ietwat gelukkig. Na een scrimmage voor het Steenwijker doel was Judith attent om een terugspringende bal binnen te schieten. Deze goal zorgde voor wat meer rust binnen de Wit Zwarte gelederen. Het voetbal was nog steeds niet heel goed, maar de kansen begonnen nu wel te komen. Nadat Naomi nog een bal nipt voorlangs schoot was het Emma die uit een corner van Silke de 0-2 aantekende. Dat de MO17-1 voor rust niet nog verder uitliep was een klein wonder. Emma schoot vrij voor het doel over en tot tweemaal toe werd door de Steenwijker verdediging een bal van de lijn gehaald. Steenwijk zelf kon niet heel gevaarlijk worden, er werd twee keer van afstand geschoten, maar de ballen gingen ruim naast. Met een 0-2 voorsprong werd de (volgens de meiden overheerlijke) limonade opgezocht.

De tweede helft was nog maar net begonnen of het had eigenlijk 0-3 moeten staan. De ingevallen Tess speelde Merel vrij, maar zij schoot voor een leeg doel over. Maar hiermee was de trend voor het tweede bedrijf wel gezet. SWZ drukte veel meer op het Steenwijker doel dan de eerste helft en de 0-3 kon niet uitblijven. Iduna speelde met een mooi lange bal Tess aan en haar voorzet werd door de uitstekend op dreef zijnde Judith binnengetikt. Hierna was echt het spreekwoordelijke hek van de dam. De MO17-1 begon nu weer ouderwets te combineren en Steenwijk kon alleen maar tegenhouden. Maar helaas voor hen was er geen houden meer aan. Het was Silke die met een goede actie aan de linkerkant wederom Judith vond die haar derde van de ochtend binnenschoot voor de 0-4. Diezelfde Silke maakte de 0-5 na een hard schot waar de Steenwijk keepster geen antwoord op had. Helaas moest Demi hierna geblesseerd het veld verlaten, Tessa kwam voor haar binnen de lijnen. De 0-6 was de mooiste goal van de ochtend. Silke gaf een perfecte voorzet op Judith en onze aanvoerster knikte de bal schitterend binnen. Dat het nog 0-7 werd door een eigen doelpunt deed er niet zo heel veel meer toe. Nadat bij Steenwijk de keepster ook nog geblesseerd raakte vond iedereen het wel prima en floot de uitstekend leidende scheidsrechter een minuut voor tijd af.

Grote vreugde bij de MO17-1 en de aanhang. Nadat de champagne (letterlijk) was ontkurkt werd er op het veld en in de kleedkamer een leuk feestje gevierd, waarbij het sympathieke Steenwijk op het veld de muziek verzorgde. Dankzij de goede zorgen van een aantal moeders werden de speelsters getrakteerd op gebak en een leuk cadeau. ’s Middags na de officiële huldiging werden de speelsters en begeleiding ook nog eens verrast met voor iedereen een prachtige bos bloemen, aangeboden door de ouders van Judith.

Kampioen worden is lastig, kampioen blijven meestal nog lastiger. De MO17-1 heeft een geweldige prestatie geleverd door zowel voor als na de winter kampioen van de 1e klasse te worden. Het team zal gelukkig voor het overgrote deel bij elkaar blijven, waardoor er voor volgend seizoen een prima geraamte staat. Kiana en Aynur gaan helaas stoppen, Lieke en Demi moeten op grond van hun leeftijd over naar de senioren.

Wij willen iedereen bedanken die ons dit seizoen gesteund heeft. Dat geldt voor ouders en verzorgers, maar uiteraard ook voor de speelsters en begeleiding van de MO15-1 en VR2 die ons in een aantal gevallen van speelsters voorzagen toen we zelf te kort kwamen. Wij zijn ook dankzij jullie kampioen geworden.

Aanstaande zaterdag speelt de MO17-1 nog het Sherida Spitse toernooi op het Sneker Sportpark, daarna volgt de zomerstop. Wij hopen een ieder na de zomer weer gezond en wel bij welk team dan ook terug te zien.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!