Zwaluwen Jeugd Beker O19 1/2 finales Groep 2 Halve finales

Molenkrite 132
8608XK
SNEEK
tel. 0515-413577

De mannen van Hoekstra, Hoekstra, Rietman, en bij afwezigheid meer dan eens uitstekend waargenomen door Veldman en Westhoff, zijn weer een stapje verder in het bekertoernooi. Door met 3-1 Creil-Bant JO19-1 te verslaan mag er nu worden uitgekeken naar de finale. Op een regenachtig sportpark in Tinga werd er om 19:00 uur afgetrapt. Veel supporters kwamen kijken naar deze spannende wedstrijd, zo hadden de uitsupporters het nodige vuurwerk meegenomen.

Nadat de rook was weggetrokken kon er worden afgetrapt. Sneek Wit Zwart JO19-1 had veelal de bal in de openingsfase, maar tot echte dreiging kwam het niet. Wat wel dreigend was, was de eerste kans van Creil-Bant JO19-1. De eerste kans voor de uitploeg was gelijk raak, in de elfde minuut. Daarna nog een spannend moment voor de goal van keeper Westhoff, de bal toucheerde de lat en kon daarna via een scrimmage worden weggewerkt.

Positief kon er niet echt worden teruggekeken op de eerste helft, de Snekers hadden wel veelal de bal maar tot echt gevaarlijke kansen kwam het niet. Met twee wissels (Banse en Wiersma voor Altenburg en Okkema) begon Sneek Wit Zwart JO19-1 een stuk beter aan de tweede helft. Zo had het weer de bal en kwam het sneller tot kansen.

De eerste speldenprikjes kwam dan ook van de thuisploeg in de tweede helft. Zo had Banse een kans op de gelijkmaker met een vrije trap en ook Rietman had een poging met zijn linker. Vervolgens kwam er meer vers bloed in met onder andere JO17 spelers Stijn Snip en Cees de Greef die de leeftijd heeft van O15, maar die het prima deed als invaller.

Kort na rust, we tellen de 55e minuut schoof Ronan Schilt, de man van het werelddoelpunt tegen Scharnegoutum'70, de gelijkmaker binnen. De ontlading op de tribune was groot en dat gaf de ploeg kracht. Creil-Bant JO19-1 kwam er niet echt meer uit en het was wachten op een doelpunt van Sneker kant.

Pas in de 84e minuut kwam de verlossing. Met een mooie aanval over veel schijven, kwam de bal via Snip aan bij Rietman en de spits schoot de bal beheerst in de linkerhoek. Daarna zocht Creil-Bant met een slotoffensief naar de gelijkmaker en de Snekers naar de counter voor de derde. Vervolgens werd Snip diep gestuurd en met zijn linker schoot hij Sneek Wit Zwart JO19-1 op 3-1.

Toen scheidsrechter Boorsma voor het laatst floot, was het feest. De finale is bereikt! De finale wordt op neutraal terrein gespeeld, waar is nog niet bekend. Wat wel bekend is dat VV Heiligerlee JO19-1 de tegenstander is.

Spelers en staf van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

VV Sneek Wit Zwart JO19-1 – Creil Bant JO19-1 3-1 (0-1)

Doelpunten: 0-1 onbekende speler (11.), 1-1 Ronan Schilt (55.), 2-1 Stijn Rietman (84.), 3-1 Stijn Snip (89.)

Scheidsrechter: T.Boorsma

Opstelling VV Sneek Wit Zwart JO19-1: Sem Westhoff, Finn Veldman, Delano Spoelman, Thijs Devilee, Nieck Adema, Ronan Schilt (Cees de Greef), Roan Altenburg (C) (Renzo Wiersma), Timo Okkema (Dylan Banse), Teun van der Tuuk (Stijn Snip), Stijn Rietman, Lars Kuipers (Thijs Boorsma).