VV Sneek Wit Zwart JO19-1 wint de beker!

6 juni 2023 20:00

Afgelopen zaterdag was het dan zover. De finale van de beker KNVB Noord tussen Sneek Wit Zwart JO19-1 - Heiligerlee JO19-1. Om half 9 vertrok de spelersbus vol met Snekers richting Midwolda, het speelveld van de finale.

DSC_5195.JPG

Met gespannen koppies stapte de selectie van trainers Hoekstra, Hoekstra, Veldman, Rietman en Westhoff de bus in.

DSC_5183.JPG

De sfeer zat er vanaf het begin goed in in de bus. Rond een uur of 10 kwam de dubbeldekker aan in Midwolda.

DSC_5236.JPG

De warming-up werd op een bijveld gedaan, want in het jubilerende Midwolda werden meerdere finales gespeeld.

DSC_5225.JPG

Langzamerhand kwamen er meer Snekers op het sportpark aan, veel kwamen ook met eigen vervoer, fantastisch dat jullie er waren! Nadat de warming-up klaar was, gingen de mannen de kleedkamer in.

DSC_5305.JPG

Omstreeks 11:30 uur stonden de mannen klaar voor de line-up.

DSC_5325.JPG

Veel Snekers stonden achter de goal met vuurwerk. Toen de bal rolde was het eerst voor beide ploegen wennen, vooral aan het veld dat een beetje hobbelig was. Aan het begin waren beide ploegen zeker gewaagd aan elkaar.

Heiligerlee nam in minuut 17 de leiding, een schot van afstand die een beetje een curve maakte vloog door de handen van keeper Westhoff heen.

DSC_5485.JPG

Het was geen klap voor Sneek Wit Zwart want niet eens 5 minuten daarna, was er een scrimmage voor de goal van Heiligerlee en vervolgens bedacht Lars Kuipers iets geniaals en scoorde met een omhaal. Gedurende de eerste helft bleek dat Heiligerlee JO19-1 een fysiek sterke ploeg was, met goede aanvallers voorop. Een van die aanvallers werd ook kort voor rust de diepte ingestuurd en via een merkwaardige situatie gaf de scheidsrechter een penalty aan de Groningers. Wat tot veel onbegrip leidde aan Sneker kant.

DSC_5643.JPG

Die penalty ging er vervolgens wel keurig in. Maar kort voor rust was daar wel het antwoord van Sneek Wit Zwart, spits Stijn Rietman kopte de gelijkmaker binnen, 2-2.

Toen de scheidsrechter had gefloten voor de tweede helft begonnen de Snekers uitstekend.

DSC_5700.JPG

DSC_5705.JPG

Alsof er een wondermiddel in de thee zat, want de twitteraar van dienst stond nog niet eens op positie toen er plots een penalty werd gegeven voor Sneek Wit Zwart! Na een duel vond de scheidsrechter het een penalty. Stijn Rietman liet zien dat hij een echte spits is en stuurde de keeper de verkeerde hoek in. Daarna waren er niet veel kansen van beide kanten. Maar daar kwam in minuut 67 wel verandering in, een echte scrimmage voor de goal van Sneek Wit Zwart en vervolgens scoorde Heiligerlee de 3-3.

Na een opzichtige duw vanuit de kant van Heiligerlee kreeg de speler in kwestie een gele kaart, met tien man werd Heiligerlee achteruit gedrongen. Maar toch kreeg Heiligerlee een paar kansjes wat voor spannende momenten zorgde voor de goal.

DSC_6021.JPG

DSC_6034.JPG

Maar aan alle spannende momenten kwam een eind. De in de rust ingevallen Stijn Snip werd diepgestuurd en schoot de bal hard in de kruising! Feest langs de lijn en de spelers vierde het met de meegereisde supporters. Logischerwijze ging Heiligerlee meer risico nemen en dat zorgde voor counters aan Sneker zijde.

DSC_6079.JPG

Snip werd nogmaals weggestuurd en schoot de bal, door de handen van de keeper, weer in het netje. Wat een mooi moment voor de jonge aanvaller! De scheidsrechter floot ook kort daarna af.

DSC_6144.JPG

DSC_6165.JPG

De bekerfinale is gewonnen! Spelers, staf en supporters door het dolle heen. Het feest kon gevierd worden. Aanvoerder Roan Altenburg mocht de beker omhooghouden!