Kantinedienst door jeugdelftallen, hoe zat het ook al weer?

19 augustus 2021 13:30


Voetbalvereniging Sneek Wit Zwart, dat zijn wij met elkaar. Om met elkaar de lusten, maar ook de lasten, te delen is in de Algemene Ledenvergadering van 17 januari 2020 het voorstel aangenomen om een kantinedienstplicht in te voeren voor ouders van jeugdleden op de zaterdagochtend.

In het verleden kwam deze taak te vaak en teveel op dezelfde schouders terecht. Concreet houdt dit in dat ouders van jeugdleden ongeveer tweemaal per seizoen een kantinedienst draaien op zaterdagochtend. Per team zijn er twee ouders nodig. De dienst is van 8.00 tot 12.00 uur. Elk team is er vrij in deze dienst te splitsen. Voorwaarde is wel dat er op elk moment tussen 8.00 uur en 12.00 uur twee personen aanwezig zijn. De bedoeling is dat de leider van het jeugdteam geïnformeerd wordt over de datum van de kantinedienst en deze in de week voorafgaande aan de zaterdag twee (of meer) namen doorgeeft.

In september 2020 zijn wij begonnen met ouders van jeugdleden in te plannen. Veel ouders viel het heel erg mee en er waren er die er enthousiast over waren. Helaas gooide ook hier corona roet in het eten. Samen ontmoeten we elkaar in de kantine, is de kantine een gastvrije plek voor bezoekende teams, leiders en supporters. Daar kunnen we als vereniging samen voor zorgen.

Delen

Lees meer over:
Algemene Ledenvergadering Kantindienst Vrijwilligerstaakverplichting

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!