Samenvatting: Levante-Barcelona (3-3)

Vandaag om 9:32  De eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Barcelona. Met een 0-2 voorsprong ging het aan de thee, maar ineens draaide de speeltafel. Uiteindelijk stopte de teller bij 3-3, waarmee de ploeg van Ronald Koeman de kans op de titel definitief heeft verspeeld.  meer »

QUIZ: Nederlandse degradanten uit de Premier League

Gisteren om 14:30  Gisterenavond viel het doek voor Fulham. Na een 0-2 verliespartij in eigen huis tegen Burnley kunnen de Cottagers niet meer boven de degradatiestreep eindigen. Het betekent tevens degradatie voor Kenny Tete en Terence Kongolo, die bij Fulham onder contract staan. Welke Nederlanders degradeerden eerder al uit de Premier League? meer »

Dit waren de laatste drie seizoenen waarin PSG geen kampioen van Frankrijk werd

Gisteren om 12:00  Komt er na enkele jaren eindelijk weer een andere landskampioen in Frankrijk? Het lijkt er wel op. Lille is na het 1-1 gelijkspel van Paris Saint-Germain tegen Rennes slechts twee zeges verwijderd van een sensationeel kampioenschap. Dat zou na jaren een einde maken aan de alleenheerschappij van PSG in de Franse Ligue 1. ELF Voetbal blikt terug op de laatste drie seizoenen waarin PSG geen kampioen werd. meer »

Ontknoping nadert: de spannendste titelraces in Europa

Gisteren om 11:00  Ondanks dat in de Eredivisie nog veel op het spel staat, is de kampioen reeds bekend: Ajax. Afgelopen weekeinde mocht ook Bayern München (wederom) een kampioensfeest vieren en eerder in de week wist ook Internazionale het kampioenschap te behalen. De eindstreep komt steeds dichterbij. In welke landen wordt het bovenin nog spannend? meer »

37 jaar Andr�s Iniesta: vijf memorabele doelpunten

Gisteren om 10:21  Andrés Iniesta is al even uit zicht voor liefhebbers van Europees voetbal. Toch heeft de Spaanse voetballegende zijn schoenen nog steeds niet aan de wilgen gehangen. Vandaag bracht het Japanse Vissel Kobe op Iniesta zijn 37ste verjaardag naar buiten dat de middenvelder zijn contract tot 2023 verlengd heeft. Zo blijft El Blanquito nog langer te bewonderen voor de echte liefhebber. ELF Voetbal kijkt terug op vijf memorabele doelpunten die Iniesta tijdens zijn carrière in Europa maakte. meer »

Lewandowski op weg naar record in klassement ESM Gouden Schoen, Giakoumakis klimt

Gisteren om 9:00  Nog één doelpunt. Dan evenaart Robert Lewandowski het Bundesligarecord van Gerd Müller op het gebied van doelpunten. Dat hij de tweede winnaar uit de Duitse competitie wordt, die de ESM Gouden Schoen wint, kan in ieder geval niet meer misgaan. Zijn productie vormt in meerdere opzichten een uitdaging in de laatste twee speeldagen. meer »

Toppers en bekerfinales: deze midweekse duels mag je echt niet missen

10 mei 2021 16:00  Veel kaarten in Europese topcompetities zijn inmiddels geschut. Toch zijn enkele titelraces en bekercompetities nog onbeslist. Ook in de aankomende werkweek staan er heerlijke duels op het programma. Schrijf deze Europese krakers alvast in je agenda! meer »

Robben, Fer en meer: de tops en flops van Eredivisie-speelronde 32

10 mei 2021 14:00  Speelronde nummer zeven in de Eredivisie leverde wederom de nodige discussiepunten op. Goals, VAR-momenten en grote fouten wisselden elkaar in rap tempo af. De volgende hoofdrolspelers kunnen terugkijken op een mislukt, of juist een uitstekend weekend. meer »

Win het boek Kampioensouders van Harmke van der Werf

10 mei 2021 12:00  Topsporters staan met hun successen en hun drama’s veel in the picture. Hun ouders doorgaans niet. Schrijfster Harmke van der Werf wilde juist hún verhaal horen. In Kampioensouders komen zij uitgebreid aan het woord. Het boek, dat zojuist is verschenen, is te winnen via de prijsvraag in dit artikel. meer »

Samenvatting De Klassieker: Feyenoord - Ajax (0-3)

10 mei 2021 7:00  Feyenoord heeft de negatieve spiraal van het huidige seizoen niet kunnen doorbreken in De Klassieker. In een knotsgek duel gingen de Rotterdammers in eigen huis uiteindelijk met 3-0 onderuit. Bekijk hier de hoogtepunten van de beladen wedstrijd.  meer »

Hoe Heracles bijna elk seizoen weer een aankoop weet om te toveren tot goalgetter

9 mei 2021 17:00  Met een negende plek op de ranglijst doet Heracles nog volop mee in de strijd om de laatste play-off plek in de Eredivisie. Dat is mede te danken aan de grote uitblinker: Rai Vloet. De zomeraanwinst scoort aan de lopende band. Het is echter niet de eerste keer dat de Almeloërs een aankoop om weten te toveren tot goalgetter in de laatste jaren. meer »

Waar zijn ze nu? Het Ajax dat 5 jaar geleden de Eredivisie Onder 19 won

9 mei 2021 14:00  Op doelsaldo wist Ajax Onder 19 in 2016 de Eredivisie voor A-junioren te winnen. Slechts één doelpunt scheidde de ploeg van Gerard van der Lem met nummer twee PSV. Hoe is het nu, 5 jaar later, met de hoofdrolspelers uit het kampioensjaar van de Ajax beloften? meer »

Hoe vergaat het de huurlingen van FC Utrecht?

9 mei 2021 11:41  FC Utrecht stuurde dit seizoen zeven huurspelers naar andere clubs om ervaring op te doen in het profvoetbal. In onder andere Denemarken en uiteraard ook Nederland vinden we dit seizoen de talenten van FC Utrecht terug. Hoe is het nu richting het einde van het seizoen met de spelers die FC Utrecht tijdelijk liet vertrekken? Ligt er een toekomst in de Galgenwaard in het verschiet, of hebben de huurlingen geen indruk kunnen maken bij hun tijdelijke werkgever? meer »

Samenvatting FC Barcelona - Atletico Madrid (0-0)

8 mei 2021 23:06  FC Barcelona en Atletico Madrid hebben slechte zaken gedaan in de titelstrijd. Doordat het onderlinge duel in 0-0 eindigde, heeft Real Madrid een vrijgeleide richting de titel. In een spannende topper hadden beide ploegen een helft het beste van het spel en daarom was het gelijke spel verdiend.  meer »

Promotiespanning in Keuken Kampioen Divisie: vier ploegen maken nog kans