Sneek Wit Zwart JO10-1 wint SC Heerenveen Regiotoernooi - VV Sneek Wit Zwart

Sneek Wit Zwart JO10-1 wint SC Heerenveen Regiotoernooi

16 september 2021 19:00


Op woensdag 15 september 2021 mochten de jongens van Sneek Wit Zwart JO10-1 zich opmaken voor een regiotoernooi georganiseerd door SC Heerenveen op het sportcomplex van vv Balk.

Aanwezig waren Rakim Diallo, Jelmer Muurling, Roan Oudendag, Tomas Redae, Teun Rijpma, Thom Roosjen en het team werd aangevuld met Yodaël Redae (JO9-1) en Thijs Visser (JO10-2). Aiden Veenstra was helaas verhindert om mee te doen aan het toernooi. De technische staf bestond voor dit toernooi uit coach Koos Rijpma en technisch coördinator Stefan Mekking, waarbij laatstgenoemde ook regelmatig coachend langs de zijlijn te vinden was. Al snel kwam ook de andere coach, Yke Muurling, naar het sportpark om samen met een aantal andere ouders het team aan te komen moedigen. Hoe dit avontuur is verlopen, leest u hieronder in dit verslag.

Voor de jongens was dit het eerste toernooi dat niet vanuit de eigen club georganiseerd werd. De wedstrijden waren wat korter en er waren wat meer tegenstanders waardoor het allemaal net even wat anders was dan een normale competitie wedstrijd. Even wennen dus maar dit zou geen enkel probleem blijken voor de jongens van de JO10-1. Na een goede teambespreking en warming-up wisten de jongens wat ze te doen hadden. Samen elke wedstrijd gaan voor de overwinning, maar boven dat vooral niet vergeten om te genieten van elke wedstrijd die ze in het toernooi mochten spelen. De poule vormde een leuke mix tussen tegenstanders van verschillende clubs uit de regio. Zo werd er in de poulefase tegen Oeverzwaluwen, NOK, Balk 2, en Bolsward gespeeld.

Gedurende het toernooi kwamen de jongens er steeds beter achter hoe ze moesten spelen om tot goede resultaten te komen. Het spel werd duidelijk beter en de spelers namen de coachopmerkingen, die vooral gingen over het snel handelen in zowel het aanvallend als verdedigend opzicht, steeds beter tot zich. Er werd steeds beter overgepasst en sneller gereageerd als de bal in het bezit van de tegenstander was of terecht dreigde te komen. Er werd leuk en sportief gevoetbald door de jongens van JO10-1 en hun tegenstanders.

Roan en Thom speelden voornamelijk in de achterhoede en wisten samen met keeper Jelmer veel tegendoelpunten te voorkomen, hierbij had Jelmer een aantal mooie reddingen als de tegenstander er dan toch langs wist te glippen. Als de verdedigers de bal veroverden, wisten ze het de tegenstanders meteen lastig te maken met een (steek)pass vooruit of een dribbel langs de zijlijn. Ook Tomas en Yodaël ging dit goed af en zij toonden zich ware alleskunners door zowel in de verdediging als in de aanval hun steentje bij te dragen. Rust aan de bal behouden, kijken wie er vrij staat en afspelen waar het kan, maar de bal in bezit houden waar het nodig is, klasse jongens! Ook Teun groeide in het toernooi. Hij maakte steeds betere keuzes en wist samen met de andere jongens het spel goed te verdelen en de bal in het bezit te houden. Dit resulteerde in enkele mooie kansen en zo ook doelpunten. Thijs en Rakim maakten het de tegenstanders lastig met hun dribbels en acties en toonden een echte strijdlust om elke bal die verloren werd terug te willen winnen. De tegenstanders werden menig keer gepasseerd waarnaar er een voorzet gegeven kon worden of de actie vervolgd kon worden met een schot op goal.

De eerste en de derde wedstrijd werden door de Sneekers gewonnen en de tweede en laatste wedstrijd eindigden in een gelijkspel. Ongeslagen de poulefase doorgekomen en hiermee al zeker van kwalificatie voor het vervolgtoernooi op sportpark Skoatterwâld in Heerenveen, super!

Wat volgde was het absolute hoogtepunt van het toernooi: De finale!

Na de aankondiging van de teams die het tegen elkaar op mochten gaan nemen in de strijd om derde en vierde plek, werd omgeroepen dat vv Sneek Wit Zwart JO10-1 en vv Scharnegoutum JO10-1 zich mochten gaan opstellen in de spelerstunnel voor een heuse ‘Champions League’ opkomst. Complimenten voor de organisatie voor dit spektakel en uiteraard voor de rest van het toernooi! De jongens leken erg zeker van hun zaak voor zo’n toch wel spannend moment, ze waren er klaar voor en hadden er zin in om nog één keer tijdens dit toernooi te laten zien wat ze kunnen met de hoop de beker mee te mogen nemen naar Sneek. Het was nu hopen dat ze die zelfverzekerdheid mee zouden kunnen nemen in hun spel in de finale.

Na zo’n 3 minuten na het eerste fluitsignaal was er een flinke tegenvaller. Een aanvaller van Scharnegoutum kwam ten val en de scheidsrechter wees naar de stip, penalty tegen. Hoewel keeper Jelmer de bal nog aan wist te raken kon hij niet voorkomen dat de bal tegen de touwen vloog en dus kwamen de jongens op een vroege achterstand. Wat volgde was een spannende strijd met kansen voor beide ploegen. Vooral over de zijkant was er een speler van Scharnegoutum erg snel en lastig af te stoppen, maar toch lukte het de jongens om te voorkomen dat er verder gescoord werd door Scharnegoutum en zo bleef het een tijd bij dat ene tegendoelpunt. Zoals een oud voetbalgezegde luidt: “Om te winnen moet je vaker scoren dan je tegenstander”, de jongens wisten wat er moest gebeuren. Gelukkig kwam na enkele minuten al de gelijkmaker; Thijs schoot de bal na een fraaie solo over de linkerflank in het doel van de tegenstander. Een paar minuten later volgde ook de 2-1. Wederom is het Thijs aan de bal op de linkerflank van het veld, hij geeft de bal met een hoge voorzet voor de goal en het is Teun die iets doet wat we bij deze leeftijd niet vaak zien, hij kopt de bal met een prachtige kopbal binnen! 2-1 en daarmee de eindstand van deze spannende finale.

De spelers, staf en ouders van de JO10-1 kijken terug op een zeer geslaagd toernooi! We kijken uit naar het vervolgtoernooi in Heerenveen, maar eerst volgt het vervolg van de competitie op aankomende zaterdag. Bij deze nogmaals mijn complimenten aan de jongens en staf voor deze topprestatie!

Stefan Mekking
Technisch Coördinator JO9/JO10

Delen

Lees meer over:
Regiotoernooi SC Heerenveen Sneek Wit Zwart JO10-1 VV Balk

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!